V mesecu septembru 2012 smo zaključili projekt izgradnje 2. faze automatiziranega visokoregalnega skladišča v Dubaiu za najprestižnejši duty free na svetu – Dubai Duty Free. Skladišče je sestavljeno iz paletnega dela, ki obsega skladišče za 12.500 palet in zabojčkov, kjer jih je uskladiščenih 17.200.

Projekt smo izvedli skupaj s podjetjem ALS Logistic Solutions LLC v Dubaiu. Našo opremo smo izdelovali na treh lokacijah:

  • Gorenje Gaio, d.o.o. v Šoštanju – strojna in elektro izdelava 11 kos paletnih regalnih dvigal (višina 17 metrov) in pripadajoče opreme hodnikov in preko 260 trasporterjev (verižnih, valjčnih, vertikalnih)
  • v Avstriji – sistemi za skladiščenje in komisioniranje zabojčkov
  • v Nemčiji – regalna konstrukcija

Iz Šoštanja smo odpremili 44 kontejnerjev opreme, iz Avstrije 18, iz Nemčije pa 40, skupaj torej 102 kontejnerja, kar znaša približno 1300 ton materiala, ki je bil z ladijskim transportom dostavljen v Dubai. Po montaži opreme je sledil še zagon, preizkušanje, upravljanje novega dela opreme z lastnim nadzornim sistemom ter povezovanje na obstoječ poslovni sistem končnega kupca. Pri projektu so sodelovali tudi Gorenje GAIO, d.o.o., Iskra Impuls, d.o.o., APS, d.o.o., Evo – Teh, d.o.o., Knapp A.G. in SSI Schaeffer A.G.

Investitor: ALS Logistic Soultions LLC

Lokacija: Dubai, UAE

Področje dela: izgradnja, tehnološka oprema

Leto: 2011 – 2012